HP Se Salvează? Sau Memristorul

După luni în care am tot făcut mișto de HP pentru deciziile lor dubioase și pentru că le scad prețurile acțiunilor în fiecare zi, HP ne arată că-și aduce aminte de unde a plecat și vine cu o veste minunată: În 2013 vor ataca piața memoriilor flash și implicit ce a SSD-urilor cu memristori și în 2014-2015 vor lansa și alternative la DRAM.

Memristorul ăsta nu e ceva nou, a fost descoperit în 1971, dar abia în 2008 HP a reușit să producă unul. Ce înseamnă asta pentru omenire? Având în vedere că momentan HP a reușit să bage 100GB într-un centimetru pătrat și spun că se poate obține 10% din viteza DRAM momentan cu fiabilitate mai mare decât a unui harddisk, înseamnă ca avem un mediu de stocare rapid și fiabil pentru toată lumea. Când vor reuși să ofere și alternativa la DRAM/SRAM, atunci totul va fi minunat. Cu 1GB de memorie cache în procesor, totul va fi mai rapid. Cu mult mai rapid.

Partea cea mai bună? Nu numai că HP vrea să licențieze tehnologia, toți producătorii de memorii au echipe din ce în ce mai mari care investighează îmbunătățiri, deci prețul va scădea cât de curând.

Partea cea mai proastă? O să ai nevoie de un calculator nou.

 

La final, un articol care explică mai pe larg de ce totul se va schimba, din nou!

Comments