Sherlock

[[posterous-content:uDdktrFHdJIgxgwAuecv]]Am găsit puțin timp pentru Sherlock. Așteptam să-l văd de ceva timp pentru că are numai review-uri pozitive și este scris de Steven Moffat. Având în vedere că Moffat a scris majoritatea episoadelor bune din Doctor Who, aveam așteptări mari.

Moffat și Mark Gatiss (a scris trei episoade pentru Doctor Who, unul cu walking dead, unul cu un televizor și “Victory of the Daleks”) s-au gândit că lui Sherlock i-ar sta mai bine în 2010, astfel Sherlock Holmes folosește Internet-ul, trimite SMS-uri și se folosește de tehnologia modernă ca să rezolve cazurile. Watson este un doctor veteran de război, rănit în Afganistan care are probleme de adaptare la viața de civil.

Casting-ul este impecabil, Sherlock Holmes este jucat de Benedict Cumberbatch, care și-a făcut o carieră din roluri de oameni foarte inteligenți dar puțin săriți. În rolul lui Watson a fost ales Martin Freeman, cunoscut pentru Arthur Dent din HHG2G sau pentru Tim din The Office, după ce l-au refuzat pe Matt Smith.

 

Primul sezon este compus din trei episoade a câte 90 de minute, “A study in pink”, “The blind banker” și “The great game”.

  • În “A study of pink”, o adaptare a romanului “A study of scarlet”, sunt introduse perosonajele, se mută pe Baker Street și investighează o serie de sinucideri ieșite din comun în timp ce toată lumea din jur face glume cu homosexuali.
  • “The blind banker” este cu un ucigaș căruia îi place să lase tag-uri pe pereți. Watson își găsește serviciu și își face o prietenă.
  • “The great game” e despre un joc pe care-l joacă un personaj sinistru cu Sherlock. Detectivul trebuie să rezolve un șir de crime, păcat că se termină cu un cliffhanger și trebuie să asteptăm până la toamnă.

 

Comments