Am Aflat De Ce Bugetarii Sunt Ineficienți

Toată lumea se plânge că nu se absorb fondurile europene, că se așteaptă mult la ghișee și că trebuie să cari tone de documente. Soluția tuturor pare a fi un sistem informatic, normal, doar pentru asta sunt calculatoarele. Ei bine, în multe regii și departamente sunt astfel de sisteme, de la Fisc până la ăia care verifică proiectele pentru fonduri europene, toți au sisteme informatice. Acuma suspans, urmează dezvăluirea problemelor din sistem:

(DRUM ROLL:) Asesoft, Uti, Archidata și alți idioți cu care statul face afaceri. Sunt sigur că oamenii ăștia nu au nici un fel de mândrie profesională, nici oamenii care trebuie să administreze nu-s mai breji. Înțeleg că toată lumea vrea mulți bani cât mai rapid, dar măcar fă-ți treaba cum trebuie și cere mai mulți bani, nu are sens să livrezi prostii inutile.

Ca să depui un proiect online, trebuie mai întâi să intri pe site-ul unde se trebuie să aplici. Aplicația web folosește criptare, pentru că lucrurile sunt confidențiale. Singura problemă este că certificatul nu e recunoscut de Firefox că nimeni nu a instalat și certificatul intermediar. De fapt nu e singura problema, pe site mai este și un PDF care explică aplicantului să nu folosească diacritice și ca UTF-8 folosește 8 bytes pentru un caracter pentru că tinerii care au făcut aplicația au limitat câmpurile la 40000 de bytes. Dacă luam în calcul că aplicația constă in câteva textarea, unde nu poți formata nimic, nu e greu de imaginat cât de dificil de citit devine acest bloc continuu de text, fără paragrafe, fără diacritice.

Și de aia nu se poate face nimic computerizat în România, pentru că nimeni nu livrează un produs folosibil.

Asesoft chiar sunt idioți. Cel puțin managerii lor. Și oricine care se ocupă cu proiectare. Plus că nu au auzit vreodată de design sau usability.

Comments